Pink Project the band

Mijn passie voor de muziek van Pink Floyd was de aanleiding om in 1993 een band te starten onder de naam Pink Project. Hiermee was in feite de eerste echte “tribute band” geboren in ons land.

Al snel bleek hoe geliefd de muziek van Floyd was en stroomde ieder theater vol waar wij optraden. Het project nam steeds grotere vormen aan zo ook de locaties werden steeds fraaier en uitdagender. Mijn voorliefde voor met name goed geluid heeft ertoe geleid dat we in 2002 in het Haagsche Omniversum mochten spelen wat achteraf gezien ook nu nog steeds een uitermate succesvolle stap binnen de geschiedenis van de band is geweest.

Meer bijzondere locaties en concerten dienden zich aan zoals onze uitvoering van The Wall bij Lijm en Cultuur in Delft in 2010. Vervolgens mochten we op uitnodiging in poptempel Ahoy spelen en diende het Vredespaleis zich aan alwaar wij het 100-jarig bestaan van het paleis vierden in combinatie met organisatie “Peace one Day”. Prachtige openluchttheaters zoals Caprera in Bloemendael en het oudste OLT theater van ons land Valkenburg mochten niet ontbreken en hebben we meerdere malen mogen betoveren met de “delicate sound of Pink Floyd”.

Ook de toevoeging van een heus strijkkwartet in 2006 was een ware uitdaging voor ons als band en heeft ons anders cq klein leren spelen.
De drang om samen te werken met klassieke musici is er altijd geweest en heeft zich gemanifesteerd in samenwerkingen van een 80 koppig symfonie-orkest tot een enkele cello. Dit allemaal om iedere keer weer een andere wending te geven aan deze tijdloze muziek.

LIFE MUZIEK versus REPRODUCTIE

Bovenstaand heeft mij vooral doen ervaren hoe muziek blendt op podia en hoe het is om zelf de echte energie van livemuziek te voelen. Tevens ervaar ik het muzikant zijn als een verrijking voor het uitoefenen van mijn vak als High-End Audio Adviseur. Uiteindelijk betreft het hier “the real thing” en dat is in vele maten toch een goede maatstaaf voor het beoordelen en ( Fine ) tunen van een high-end audioset.