Klantervaringen

Jan ter Haar

Waar eens jou foto prijkte boven het stenen pand in de Anna Paulownastraat staat nu een soort van “ dwingende spreuk wat men voor waar moet aannemen echter na meerdere bezoeken aan wat eens jou winkel was is voelbaar hoezeer passie en echte muziek en vakkennis wat mij betreft ontbreken. 

Je hebt destijds Den Haag op de kaart gezet Peter met jou vernieuwend inzicht en demo’s. Er stonden producten waarbij wij als bezoekers onze vingers bij aflikte. Jij was wat mij betreft de innovator en niet de persoon die alles blind kopieerde.  Buiten je audio vakkennis was en ben je vooral ook muziekliefhebber beoefenaar en kenner. Je anekdotes tijdens je demo’s waren altijd een genot om naar te luisteren. In jou winkel van voorheen heb ik mijn audio helden mogen ontmoeten. Prof Keith Johnson, Peter MC Grath en Alan Wolf allemaal gedenkwaardige momenten die ik niet snel zal vergeten.  

Blij dat ik je recent weer heb mogen her-ontdekken en ik denk dat je in deze Consultancy vorm prima je weg opnieuw hebt gevonden. Je heb de naam, de kennis en bent bovenal een fijn persoon. Dit wilde ik via deze weg met je delen. Dank voor alles en hoop je nog vaak te mogen ontmoeten. 

Hans de Groot

Peter Chattelin Audio & Consultancy heb ik via een Marktplaats advertentie leren kennen waar hij een compleet set aanbood van een muziekliefhebber die genoodzaakt was alles te verkopen. Peter bemiddelde daar in. Hierdoor kwam voor mij een Siltech Classic Legend luidsprekerkabel in zicht die ik normaal niet snel zou kunnen kopen. Het hele proces verliep vlot en uitermate prettig.  Dank Peter erg blij met deze spectaculaire update!   Hans 


Herman en Dorien

Nadat ik eerder dit jaar door Peter op het ( goede ) spoor was gezet door een consult van hem aan huis zijn wij meer dan tevreden over zijn werkzaamheden. Onze set bestaande uit Wilson Audio Sasha luidsprekers, Audio Research versterking en een Grimm Audio MU-1 streamer speelt als nooit hiervoor. 

Voor een andere ruimte wilden wij een compact systeem aanschaffen eentje die bovenal goed moest klinken en waarbij de bedieningsvriendelijkheid aan dezelfde eisen zou moeten voldoen. Dat systeem kwam Peter vorige week bij ons installeren. De Devialet Phantoms 108 DB  blijken zelfs een doorgewinterde audiofiel te kunnen bekoren. Dank voor je fijne communicatie en accuraat handelen!
Wij zijn helemaal blij. 

Thijs

De door Peter geleverde Hegel H-390  is over de afgelopen tijd ingebrand, wat ik op veel gebieden goed merk. Hij had pas een hele dag aangestaan, en heb aan het eind van de dag echt met verbazing naar een live-opname van Nils Lofgren zitten luisteren. Wat een apparaat, deze gaat zeer zeker niet meer weg!

Veel dank voor de fantastische service!

Daan

Een set Devialet Phantom 1 108db vervangt nu mijn zeer kostbare high end set. Wat je krijgt is iets totaal anders. Iets minder finesse maar bovenal veel plezier. Heel veel vermogen, stemmen en instrumenten die gewoon ‘echt’ klinken en een afgronddiepe bas. De service van Peter is top, communicatie verloopt vlot en  plezierig.  Aanrader!

Guus Mutsaers

Ik heb bij Peter meerdere Devialet producten aangeschaft. Erg fijn contact en afspraken die nagekomen worden. Daarnaast werden alle vragen over het product die ik daarna nog had vlot beantwoord, waardoor ik de multiroom functionaliteit binnen no time aan de gang had. Het is prettig om bij zo’n uitgave persoonlijke en eerlijke begeleiding te hebben. Daarom heb ik ook voor Peter gekozen, en niet voor een ander.

Klaas van Hierden

Na lang wikken en wegen ben ik sinds kort gelukkig eigenaar van een Grimm MU-1 streamer. Het is heel verleidelijk om blind achter alle  lovende reviews aan te gaan echter met behulp van Peter zijn deskundigheid heb ik het gevoel binnen mijn set de juiste keuze te hebben gemaakt. Ik dacht dat mijn toch niet misselijke cd speler van DCS  lastig was te overtreffen. Die mening moet ik bijstellen. Wat een geweldig apparaat is dit. Dank Peter voor je deskundigheid, geduld en enthousiasme.

M.H. Kerbosch  

Dankzij Peter heb ik de mooist klinkende Grimm installatie van Nederland. Zijn ongeëvenaard(e) kennis en enthousiasme zijn aanstekelijk.
Ik beveel hem graag aan U allemaal aan wat een vakman! Ik geniet dagelijks zeker paar uur van onovertroffen muziek 🎶

Cees den Ouden

Na lang zelf proberen mijn geluid te optimaliseren helaas zonder bevredigend resultaat toch maar een vakman gebeld. Ik ken Peter nog van zijn winkel onder eigen naam. Heb daar wat demo’s bijgewoond waarvan sommige mij nooit hebben losgelaten. 
Ik zal niet gauw de ontmoeting vergeten op een dinsdagochtend met Spectral legende Prof Keith O. Johnson. Ik heb zelf altijd online gekocht maar nu liep ik toch aan tegen de max van mijn kunnen.  Peter heeft mij overtuigd dat tuning van een audio set meer is als alleen de finishing touch. Ogenschijnlijk lijken mijn Kharma luidsprekers op dezelfde plek te staan maar dat is niet zo. Die paar centimeter naar voren van de achterwand en iets meer ingedraaid doet wonderen.  Ik zit nu echt in de muziek en zie de muzikanten bijna voor mij staan. Wat een verschil echt genieten nu!  Aanrader voor iedereen die twijfelt over de plaatsing van de apparatuur. 

Marco Reubzaet

Ik heb via een mooie aanbieding kennis mogen maken met niet alleen mooie audio producten, maar bovenal en geweldige en betrouwbare service van Peter. In de huidige veelal digitale economie waarin alles via internet verloopt, weet Peter er toch een persoonlijke rvaring van te maken. Je voelt je echt een gehoorde en daardoor gewaardeerde klant.
Klantbeleving staat echt op een hoog niveau bij Peter.

Leon Rustenburg

Wat eigenlijk simpel begon met een reactie mijnerzijds op een advertentie van een Hegel versterker monde nu 2 maanden later uit tot iets veel groters.Moet eerlijk bekennen dat het nog al eens ontbreekt aan vooral echte passie  in de meeste winkels waar ik kom. Vaak ligt de prijslijst al op tafel voordat er behoorlijk is gedemonstreerd. Peter’s benadering is van ander kaliber en dat spreekt mij zeer aan.Ook al was de Hegel een mooie aanbieding Peter ondernam toch zo’n 2 uur autorijden om mijn set te beoordelen en wezenlijk beter te laten klinken. Advies over akoestiek en aparte groepen was inclusief en heeft mij flink verder geholpen. Duidelijk een vakman met zeer veel kennis en oprechte passie.

Mark & Karin

Afgelopen weekenden heb ik weer eens lekker de tijd genomen om uitgebreid mijn favoriete muziek teluisteren, veel bekende nummers maar ook voor mij veel nieuwe tracks via Roon. Nummer op nummer blijf ik me weer verbazen over hoe geweldig het klinkt. Het hele plaatje klopt gewoon.
Hoog, laag, midden, diepte en breedte , het is er allemaal en in de juiste proporties. Gewoon kippenvel en maximale beleving!

Maarten van Dijk 

Net voor kerst besloot ik na lang dromen tot aanschaf van een paar nieuwe Devialet Phantoms 103 DB.  Tot mijn grote verrassing stond Peter op 1e kerstdag voor de deur met mijn Phantoms. Mijn kerst kon niet meer stuk en alle dagen daarna ook niet meer. Puur genieten. Peter dank voor je spontane en zeer gewaardeerde actie ik geniet intens van mijn Phantoms.

Leo en Pauline van der Hoeven

Wij hebben de hulp ingeroepen van Peter voor de verkoop van onze high-end set. Hier zijn wij meer dan tevreden over. Peter is diverse keren bij ons thuis geweest om te luisteren om zijn klanten weer goed te kunnen informeren.
Alle apparatuur is uiteindelijk bij de nieuwe eigenaren terecht gekomen.

Wij kunnen iedereen aanraden om van Peters’ vakmanschap gebruik te maken voor koop en verkoop. Peter is ook nog een prettig persoon om mee samen te werken.

Frans P.

Ik ken Peter al vele jaren als een gedreven vakman op audiogebied. Iemand met goede adviezen en iemand die met zijn goede oren het beste uit een audiosysteem kan halen. Bij mij deden stoeptegels onder de speakers wonderen. Daarna mooie kabels bij hem gekocht. Alle lof voor Peter, van harte aanbevolen!

Roelof Boomstra

De afgelopen corona periode heb ik gebruikt om mij te oriënteren op een nieuwe geluidsinstallatie. Ik ben geslaagd maar op de weg daar naartoe viel ik van de ene in de andere verbazing.Omdat ik rondom Den Haag woon heb ik de belangrijkste high-end audio winkels bezocht in deze stad. Opvallend hoe meningen verschillen en misschien nog meer opvallend is het feit dat sommige personen in die winkels je het gevoel geven dat  ” hun waarheid ” ook jou waarheid moet zijn. Ik ervoer dit als uitermate onprettig. Ik heb in het verleden toen Peter nog bij Rhapsody werkte uitermate goede ervaringen met hem opgedaan dus ben hem opnieuw gaan opzoeken. Dit heeft opnieuw geresulteerd in een uiterst fijne samenwerking en uiteindelijk een heel mooi nieuw set waar ik uitermate content mee ben. Passie, liefde voor muziek en audio is volgens mij vereiste nummer één. Dit laatste moet je tegenwoordig echt zoeken en dat betreur ik.Ik heb het gelukkig opnieuw gevonden hier bij Peter.

Bert de Melker

Na een goed telefonisch contact over een demonstratie van een Hegel H-590, snel een afspraak gemaakt met Peter. Ondanks dat ik toch wel zeer benieuwd was of er een verbetering zou kunnen zijn ten opzichte van de Accuphase E-650, waren we er al na twee nummers uit. Dit is een grote upgrade, hoewel ik hier na 34 jaar met Accuphase gespeeld vreemd van stond te kijken! Ik ben zéér blij met de Hegel 590 en de Dynaudio Confidence 20. Peter gaf als service aan dat hij de Accuphase wel voor me wilde verkopen. Dat lukte binnen 1 week, dus ook dat is keurig geregeld. Peter staat voor uitstekend vakmanschap en topservice. Bedankt voor de leuke aankoop en prima service!

John de Raad

Peter Chattelin geeft prima adviezen, voert ze zo nodig ook nog voor je uit en maakt waar wat hij belooft. Service van hoog niveau, geen gezeur.

Leo Coumou 

Ik kwam in het begin bij Peter toen hij pas open ging en voelde me gelijk thuis. Ik was ook regelmatig bij z’n demonstraties. En als hij weer een show heeft krijg ik de kriebels om te komen dan ben ik niet te houden. Ik heb al wat producten bij ‘m gekocht. Zéér tevreden!

Danny van den Burg

Aangenaam verrast voor de aandacht die ik van Peter mocht ervaren bij aankoop van zelfs een occasion Aurender. Hij is hem persoonlijk komen installeren met alle uitleg en tips van dien. Heb in mijn audio leven heel wat nieuwe apparatuur aangeschaft in winkels maar heb niet eerder deze kennis en zeker ook passie voor het vak mogen ervaren.

Dirk Huiskes

Onlangs bij Peter geweest voor de aanschaf van apparatuur. Leuk om mensen zo enthousiast met hun vakgebied bezig te zien. Een aanrader

Gosse Beerda

Peter heeft me op deskundige en persoonlijke wijze aan een prachtige set Grimm speakers geholpen en daarbij ook klantgericht voor transport en installatie gezorgd. Daarnaast heeft hij spontaan geholpen met het via zijn netwerk aanbieden en verkopen van mijn oorspronkelijke speakers en is nog extra langs geweest voor de puntjes op de i van de installatie. Peter is een man van zijn woord, levert niet alleen vele jaren ervaring en deskundigheid maar geeft ook die extra service en liefhebber-enthousiasme die me, tijdens het luisteren en herontdekken van de muziek nu, steeds weer een glimlach geven 🙂

Coen

Via deze weg wil ik mijn positieve verhaal over Peter zijn handelen delen.Komend van een setup waar meerdere versterkers, ruimte en groot van toepassing waren heeft een recente verhuizing geresulteerd in het beste all in one systeem dat ik ken. Peter heeft mij zeer goed begeleid in het tuningsaspect, plaatsing en optimalisaties. Een combinatie van Doepke, Kemp en Grimm maken mijn nieuwe set tot een daadwerkelijke stap naar voren! Enorm blij met de goede begeleiding, kennis en zijn netwerk. Tesamen bouwen aan zijn goede bedrijfsvoering en de gedeelde glimlach als alles op zijn plek valt cq klinkt dat is waar Peter trots op mag zijn!

George Freiwat

Peter Chattelin has just sold my Grimm Audio LS1BE with DMF subs. With his great effort, his expertise and his big circle of clients he was an enormous help to sell my speakers. He is an absolute trustable and very friendly person. It was a great pleasure for me to do this deal together with him.Thank you very much, Peter! 

Stefan Colin

Peter heeft mij geholpen met de verkoop van niet alledaagse highly modified audioapparatuur wat esthetisch minder aantrekkelijk was voor de verkoop. Toch is alle apparatuur voor een goede prijs vrij snel verkocht. Hij heeft een groot netwerk voor aan- en verkoop van audioapparatuur. Door zijn grote kennis rondom plaatsing/tuning, wordt de overdracht vakkundig en naar tevredenheid afgerond. Aanrader!D

Diederik

Sinds kort ben ik gelukkig eigenaar van een stel occasion Magico S1 luidsprekers. Ik was al langer op zoek naar deze luidsprekers en kwam een set tegen op de site van Peter Chattelin Audio & Consultancy. Helaas viste ik naast het net want dit set was reeds verkocht. Verder kijkend kwam ik een ander set tegen bij Freakuence te Woerden. Na een succesvolle demo alwaar ik de Magico’s kon beluisteren met mijn zelf meegebrachte Linn Klimax twin eindversterker besloot ik tot aankoop van de S1.

Eenmaal thuis en na wat luisteren was ik toch getriggerd door het verhaal op de site van Peter Chattelin alwaar hij de focus legt op “ Systeem tuning en Optimalisatie”. Ik besloot Peter in te schakelen voor het optimaal plaatsen van mijn Magico’s zo gezegd zo geschiedde.

Peter kwam langs en heeft zeer vakkundig de puntjes op de I gezet. Voordat er überhaupt geschoven werd met de luidsprekers werd er eerst uitvoerig geluisterd en daarna werden zaken als opstelling apparatuur, zekering in groepenkast, polariteit, volgorde van stekkering e.d gecontroleerd. Omdat ik stream via provider Qobuz kwam Peter met de suggestie om een door hem meegebrachte Silent Angel Bonn 8 netwerk Switch te plaatsen tussen de internet aansluiting en mijn Linn Akurate DSM Katalyst streamer. Dit maakte enorm veel uit in klank! Deze mocht dus direct blijven staan. Na een half uur schuiven en kritisch luisteren concludeerde Peter dat de Magico’s op de juiste plek stonden en ook hij was overigens diep onder de indruk van de combinatie Linn samen met Magico. Nu eenmaal wat luistersessies verder ben ik dankbaar die stap te hebben gezet. Het zit hem echt in de combinatie van componenten, randvoorwaarden en die laatste millimeters. Dit kan je niet zelf hier heb je echt een vakman voor nodig. Maar dan heb je ook wat. Dank Peter!

Jan Terlouw

Via Peter een set Magico S1 MK1 gekocht. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij perfecte service heeft verleend, zelfs bij mij thuis langs geweest om de situatie mbt speakeropstelling te beoordelen. Alle vragen direct en vriendelijk beantwoord. Product zoals omschreven en beloofd. Zeer zeker aan te bevelen!

Guido Borgenon,  België 

Lange tijd is er het gevoel dat er meer in mijn set zit .Speel  al lange tijd met het idee er een specialist bij te halen. Vandaag was het dan zover, Peter Chattelin komt op bezoek om mijn set  te finetunen. Na een tijdje luisteren worden eerste conclusies getrokken,de Audioquest sky xlr interlink tussen de Chord Dave Dac en de Luxman C900 voorversterker wordt vervangen door een Siltech Princess xlr interlink die ik nog liggen had. Het resultaat mag er best wezen, stuk meer openheid in de muziek en vooral de stemmen profiteren hiervan. Ook de Audioquest hurricane HC van de luxman M900 EV gaat uit de Shunyata Hydra triton en gaat rechtstreeks in de muur,wat wederom een positief resultaat heeft. Ook de luisterpositie wordt een stukje naar achter gehaald.Daarna gaan we schuiven met de Vivid Giya G2 luidsprekers;deze worden 10 tal cm dichter tegen de achterwand geplaatst ;Ook worden ze een stukje meer ingedraaid. Voor de rest luisteren we steeds naar een aantal referentie tracks welke Peter heeft meegebracht en wordt er verder geschoven met de luidsprekers tot het gewenste eindresuultaat wordt bereikt. En het resuultaat mag er best wezen,weergave van het podium klopt nu volledig,alles heeft de juiste proporties en staat perfekt op zijn plaats! Was het vroeger dan zo slecht??nee zeker niet,maar nu klopt het gewoon allemaal en voor mij de investering zeker waard!

Mark Niemans

Peter is behalve een bijzonder prettig persoon ook nog eens een echte vakman met kennis van zaken. Tijdens zijn eerste bezoek heeft hij mij al doen verbazen met wat aanpassingen aan de demping en de precieze plaatsing van de speakers. Dit gaf al een ongelofelijke verbetering, ik was diep onder de indruk.

Maar dat was pas de eerste stap bleek later… hij had nog wel wat ideetjes omtrent de akoestiek en bekabeling vertelde hij bij het afscheid. Nou daar ben ik achter gekomen, een klein zwart doosje had hij bij zich bij zijn 2de bezoek.

Het bleken speakerkabels te zijn , niet zomaar een paar kabels maar precies de juiste voor mijn situatie. Ongelofelijk, weer een sprong vooruit die tweede stap …Maar er was ook nog een derde, namelijk de akoestische aanpassing welke hij bij zijn laatste bezoek kwam installeren.

Dat was echt de welbekende kers op de taart. Het is nu echt Genieten met een hoofdletter G. Bedankt Peter, ik ben onder de indruk van jouw vakmanschap.

John Weijermans

Het was leuk om je onder het genot van koffie en een Zeeuwse bolus bij ons thuis te ontmoeten. Ik dacht dat dat de audio opstelling aardig voor elkaar was,maar Peter deed er een schepje bovenop met een zeer mooie plaatsing van de luidsprekers en een goed advies betreffende de spanningsvoorziening. Hoewel ik dit laatste nog moet gaan ervaren ben ik zeer blij en verrast betreffende zijn kennis op het gebied van audio. En wat ik zelf zo mooi vind is het no nonsens verhaal. 

Sabrina Smit

We kennen Peter al heel wat jaren. Goede adviezen zijn er afgelopen jaren veel geweest. Wanneer je een tweede of derde hands aankoop doet dan is hij degene die voor je bemiddelt en de spullen plaatst. De kers op de muzikale taart is het finetunen.

Het finetunen vond in ons geval niet op de dag van levering plaats, maar op ons verzoek vond dit pas plaats nadat wij klaar waren met een opknapbeurt van de woning.

Hierdoor hebben we tijdens deze periode de speakers goed leren kennen. En ook naar ons idee op de juiste plek gekregen.

Peter wist met zijn kennis en jaren ervaring met dit soort apparatuur toch het geluid naar een nog hoger niveau te brengen.

Het laag nog strakker en meer focus op de stemmen. Het is nu alsof de muziek live in de kamer gespeeld wordt. Peter is een warme persoonlijkheid en is zeer behulpzaam. Wij zijn erg blij met hem.

Jerry Kooyman

Peter heeft jarenlang bij Multi-foon in Delft gewerkt waar ik in begin jaren ’90 mijn hi-fi spullen heb gekocht.
Peter is een zeer muzikaal, creatief en sympathiek persoon met kennis van zaken. Hij heeft mij destijds zeer goed geholpen met het uitzoeken van de juiste combi versterker en luidsprekers, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds veel plezier van beleef.

Roelof van Wikselaar

Afgelopen week een fantastische set bij Peter gekocht. Peter is een oude bekende waar we al jarenlang op kunnen bouwen! Het is ooit begonnen met een fantastische Spectral/ Avalon set. Deze set hebben we helaas moeten verkopen vanwege andere prioriteiten, ook toen op een hele fijne manier door Peter geholpen ! Nu weer in voor een goede set en weer het advies van Peter opgevolgd, het is een zeer verrassende set geworden ! Hegel / Kef LS 50 meta . Wat een heerlijke set ! Peter bedankt voor je goede en eerlijke advies! Wij komen zeker bij je terug en bevelen je aan bij iedereen die overweegt een goede hifi set aan te schaffen.

Joost Mak

Peter heeft door zijn ruime ervaring en kennis op high end gebied en als muzikant de mogelijkheden om een goed advies te kunnen geven hoe muziek in uw eigen huis kan en moet klinken! Gedegen en eerlijk advies voor iedere portemonee. Peter is altijd bereid mee te denken en komt met soms verbazende oplossingen! Van harte aanbevolen!!

Peter Hajiioannou

Peter is een vakman. Doordat hij een groot muziekliefhebber, en muzikant bovendien, is, weet hij hoe muziek van nature hoort te klinken. Hetgeen absoluut niet vanzelfsprekend is. Daarnaast is zijn kennis van audio apparatuur immens, zodat hij niet alleen weet wat de componenten individueel doen maar ook samen. Dit is van groot belang omdat de kwaliteit van een mooie, muzikale audio installatie meer is dan een som der delen. Zelf geniet ik al jaren van een mooie installatie, die zeer betaalbaar was. Zonder Peter zijn adviezen was ik nu waarschijnlijk nog steeds op zoek geweest naar die speler, versterker of kabel die mijn installatie afmaakt. Ga vooral zo door Peter, met liefhebbers laten genieten van prachtige muziek!

Peter Arnoldus

Peter neemt er de tijd voor om je audio naar jouw wens te optimaliseren. Door zijn jaren lange ervaring als audiospecialist en muzikant kan hij je wegwijs maken in de vele mogelijkheden die er voorhanden zijn.

Koos Braak

Peter neemt de tijd jaren lange ervaring op hifi en high end gebied en is zelf ook een uitmuntend musicus. Van harte aanbevolen!

Werner Kerkbosch

Ik sluit me graag aan bij de overige commentaren die Peter beschrijven als een gedreven muzikant een zeer deskundige high end adviseur en als een prettig mens Nog onlangs is hij op mijn destijds bij Chattelin audio gekochte Grimm installatie – waar ik ontzettend blij mee ben en die ik iedereen van harte kan aanbevelen – op zijn initiatief de beste kabels komen demonstreren die een ongekende verbetering hebben gebracht aan mijn toch al geweldige installatie Uiteraard heb ik die kabels allemaal meteen aangeschaft. Hulde Peter dat je deze voormalige klant toch bent blijven volgen en adviseren ondanks de problemen die jij met je voormalige compagnons hebt gekregen dat siert je.

Hans Zandberg

Peter is een man met jarenlange ervaring in deze branche. Kan Uw audioset / high end set een upgrade of een fine tuning gebruiken. Bij hem bent U aan het goede adres. Ook voor nieuwe en gebruikte apparatuur. Mijn set klinkt weer zoals deze moet klinken.

Jester van B.

Peter heeft mij uitstekend geholpen bij het positioneren en finetunen van mijn audiosysteem na de verhuizing naar mijn nieuwe woning. Het is fantastisch om te ervaren hoe de inbreng van een audiospecialist met zóveel kennis en ervaring een totaal andere dimensie brengt in je de beleving van muziek!