Dienstverlening: (fine)tuning van uw high-end audiosysteem

Tuning van een high-end audio systeem is key om het onderste uit de spreekwoordelijke muzikale kan te halen! Veelal wordt onderschat  het belang van goede positionering van alleen al de luidsprekers in de huiskamer of seperate luisterruimte. Het akoestisch laten blenden van de luidsprekers is bepalend voor het totaalplaatje. Om dit te bewerkstelligen zijn we regelmatig tot op de millimeter aan het schuiven met de speakers. Als de positionering niet goed is functioneert iedere luidspreker alsof hij op z’n eigen eiland staat en communiceert nauwelijks tot niet met de ander. Hierdoor is er geen of nauwelijks focussering en ook geen correct stereobeeld. kortom de luisteraar krijgt niet de volle beleving die het systeem wel degelijk in essentie zou moeten geven. 

Bovenstaand omschrijft alleen nog maar het belang van een goede opstelling van de luidsprekers echter zijn er nog meer aspecten in de keten die het waard zijn om kritisch te bekijken. Zaken als correcte polariteit waarmee ieder apparaat op het lichtnet moet worden aangesloten wordt ook onderschat maar is absoluut belangrijk. Het lichtnet zelf en zelfs de volgorde van welk apparaat waar in een wandcontactdoos of stekkerdoos wordt geplugd is bepalend voor het eindresultaat. Bovenstaand en nog meer is hetgeen waar wij u mee kunnen assisteren zodat ook uw set op euforisch niveau gaat spelen. 

Bedenk dat een correct afgesteld high-end audio systeem als een “tijdmachine” kan werken. U wordt meegenomen naar dat unieke concert wat u zelf lang geleden live heeft mogen ervaren alleen nu in uw eigen huiskamer. De muzikanten staan op de juiste plek in het stereobeeld u kunt ze als het ware aanwijzen met de ogen dicht. Als het concert wat u beluisterd zich afspeelt in een zaal met geweldige akoestiek dan krijgt u dat ook perfect te horen. Zaken als correct tijdgedrag en timing zijn allemaal daar. Uw installatie begint aan de voorkant met een technisch signaal maar eindigt in emotie met de hoofdletter M vanuit de luidsprekers.

Schroom niet om ons te benaderen met al uw audio gerelateerde vragen.Onze adviezen beperken zich niet alleen tot de telefoon. Ik kom graag bij u langs voor advies en uiteraard behoort online advies ook tot de mogelijkheden. U bent van harte welkom!

Informeer gerust naar wat ik voor u zou kunnen betekenen!