Goede akoestische omstandigheden

Goede akoestische omstandigheden creëren is minimaal 50% van uw luistergenot.

Toch merk ik in de praktijk dat het bij zowel audioliefhebbers thuis als ook bij professionals nog vaak een kwestie van “ gokken “ is. Zonde want met een beetje huiswerk en niet overdreven investeringen kan het zoveel beter. Ook op het recent gehouden Dutch Audio Event gebruikte de meeste deelneemsters zachte absorberende materialen. Goedbedoeld maar gecombineerd met de veelal zachte gedempte ruimtes in het Koningshof gaat er veel ”energie” verloren. Je installatie moet keihard werken om overeind te blijven. Vooral de grotere luidspreker systemen hadden hier last van. Logisch een grote luidspreker spreekt de ruimte meer aan dan een compacte 2 weg systeem. 

Dit kan echt veel beter!  

Het is de kunst om de energie in de ruimte te houden en niet te laten verdwijnen in gordijnen etc etc.   Gebruik van juiste materialen is key! Op onderstaande foto’s ziet u een van de demo’s die ik zelf gaf in het Koningshof. Ook in 2016 en 2017 waren wij gevraagd door importeur Symphony Audio Import ( o.a Magico – Soulution ) om de ruimte akoestisch te tunen en tevens de demo’s te verzorgen. Dit leverde veel positieve reacties op. En natuurlijk het blijven show omstandigheden en het kan altijd beter maar er valt op zeker meer uit te halen in dergelijke situaties.

Onderschat het belang van goede akoestische omstandigheden niet u doet uzelf hiermee echt tekort! 

Wilt u hier meer over weten? Stuur graag een berichtje en wie weet kan ik u veel verder helpen.