High-end audio op hoog niveau 

Misschien is “ Manhattan a/d Maas wel een betere benaming. Ergens rond half mei j.l deed ik een audio advies consult op uitnodiging in een wel heel hoog gelegen penthouse te Rotterdam. Na binnenkomst had ik even tijd nodig om mijn lichte vorm van hoogtevrees te overwinnen. Eenmaal gewend stond ik vol bewondering te genieten van het uitzicht. Ongekend fraai!  

Op mijn sociale media staan diverse filmpjes en foto’s van deze super locatie. In deze zeer ruim opgezette woonruimte is bedieningscomfort minstens zo belangrijk als goede geluidskwaliteit. Vanuit een ideaal audiofiel standpunt gezien is dit een heel lastige ruimte. Echter de gelukkige eigenaar van dit penthouse zocht mij op om gezamenlijk een oplossing te zoeken zodat hij toch kan genieten van hoogwaardige klank en bedieningscomfort. 

Binnen mijn service pakket bestaat de mogelijkheid om op bezoek te gaan bij gelukkige eindgebruikers van door mij geleverde apparatuur. In dit geval zijn we op bezoek geweest bij iemand met een full Grimm Audio set-up. Deze active luidsprekers klinken waanzinnig, zijn easy in bediening en zien er prachtig uit kwa design. De bron was dan ook de fantastische Grimm MU-1 streamer-netwerkspeler. Deze presentatie in huiselijke situatie maakte diepe indruk en was sindsdien een referentie om naar toe te werken. Omdat er nog interne verbouwingen aankomen binnen het penthouse is recent gekozen voor een start met voorlopig 2 stuks Devialet Phantoms 108 DB gold. Uiteraard is dit niet het niveau van het complete Grimm systeem maar wel degelijk in staat tot heel fraaie weergave van muziek. Design-wise ook heel fraai.

Gister mocht ik alvast als next step de Grimm MU-1 streamer toevoegen. Ongelooflijk wat een enorme winst in klank!  De MU-1 staat in ROON configuratie en fungeert als Core (soort dirigent) binnen dit prachtige systeem. De Phantoms zijn “ Roon ready “ dus worden direct gezien in de Roon app. Voor nu is dit een verrassend goed resultaat binnen de huidige situatie. Belangrijkste is een zeer gelukkig eigenaar die op “ hoog “ niveau lekker van muziek kan genieten. Dankbaar voor dit unieke project! 

Meer zien?  Check onze Instagram, Facebook pagina en LinkedIn

Wordt vervolgt.