Uniek project Afgerond

Altijd fijn als een cliënt je vrij laat in keuze materialen en componenten uitgaande van je expertise! Dit was het geval bij dit grootschalige project alwaar een woonhuis compleet werd gestript en vervolgens naar nieuwe inzichten en wensen weer werd opgebouwd.Vorig jaar zomer rond deze tijd was ik mij aan het verdiepen in de juiste keuzes aan materialen v.w.b electra en akoestiek. Nu is dit project in afrondende fase en speelt bijna alle audio. ‘Spelen is bijna een understatement!  Het klinkt ( nu al ) fabuleus!  Mijn Whatsapp laat zich vandaag met regelmaat horen. De gelukkige eigenaar beleefd geweldige muzikale momenten en valt van de ene in de andere verbazing. Hoe gaaf is dit??

Enige tijd terug poste ik foto’s op mijn Facebook pagina van dit grootschalige project in aanbouw. Inmiddels gaat de opbouw van het destijds compleet gestripte pand gestaag door en komt er prachtig zicht aan het einde van de tunnel. 

Peter Chattelin Audio & Consultancy is verantwoordelijk binnen dit project voor de elektriciteit voorziening, akoestiek beheersing installatie en afregelen van high-end audio. Geweldig om hier in mee te mogen denken! 

Update Donderdag 3 december 


Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat! Dit project omschrijf ik als intensief, leerzaam en uitermate bevredigend.Het resultaat is meer dan fantastisch. Onderstaande foto’s geven een klein beetje een impressie. In het echt voelt het voor mij als een soort snoepwinkel waar ik als muziekliefhebber en audiofiel uren en uren zou kunnen vertoeven. Ik krijg met enige regelmaat vragen over welke apparatuur hier is geïnstalleerd daarom voeg ik hieronder wat info toe.

Elektra


In en vanuit de groepenkast is alle bekabeling van Kemp Elektroniks.De aardlekschakelaars zijn van Doepke de zekeringhouders van Siemens en Kemp Elektroniks.  In dit geval hebben we 3 aparte audio groepen geïnstalleerd. 2 stuks voor het hoofdsysteem van Grimm Audio en 1 stuks voor de woon eetkeuken.  Dit alles is aangelegd en geïnstalleerd door een professionele elektricien die tevens kennis en begrip heeft voor de afwijkende audiofiele wensen. 

Apparatuur


Het hoofdsysteem gesitueerd in de fraaie huiskamer is van Grimm Audio. In dit geval hun ultieme systeem de LS1BE waarbij het cabinet is uitgevoerd in White Hi-Macs. ( steensoort )  De subs zijn de nieuwste SB-1 versies. Als bron doet de zeer fraaie Grimm MU-1 netwerkspeler- streamer dienst maar is ook ” dirigent ” over de andere systemen opgesteld in de andere ruimtes van het huis. De MU-1 is tevens een ROON- CORE dat betekent dat ieder ander apparaat wat ROON-READY is geconnect kan worden aan de MU-1 netwerkspeler.  Dat is een zegen op deze locatie.

Andere ruimtes


De gelukkige eindgebruiker van al dit moois heeft gekozen voor multifunctionaliteit van zijn audio apparatuur.Als het aankomt op verfijnt genieten van muziek op het hoogste niveau zit hij in de huiskamer en geniet van de sublieme weergave van de Grimm’s Echter in dit huis vind veel traffic plaats en worden ook wel eens gezellige diners gecombineerd met afterparty’s. In de Woonkamer- Eetkeuken hebben we daarom gekozen voor 4 stuks Devialet Phantom Opera de Paris. Deze zijn ROON Ready en dus gekoppelt aan de ” dirigent ” MU-1 en kunnen bovenal enorm luid spelen. 
In de Slaapkamer is gekozen voor de Devialet Phantom Gold 108 DB. Hier is het fijn dat een systeem niet te dominant aanwezig is maar wel super goede sound kan leveren. ROON werkt fantastisch en klinkt bovenal geweldig. Deze muziekliefhebber speelt alles vanuit muziek provider Qobuz in ROON. 

Silent Angel en speciale Powercords


Achter de Grimm MU-1 wordt gebruik gemaakt van een Silent Angel Bonn 8 netwerk switch en zeer recent is de nieuwste door Kemp Elektroniks gemodificeerde Silent Angel N16 LPS 2 zone switch toegevoegd. Om het onderste uit de kan te halen hebben we Jorma UTP netwerk kabels mogen toevoegen en Jorma Unity Reference Power Cords. Deze laatste zijn gekoppelt aan de Grimm LS1 BE luidsprekers en de MU-1 

Het Resultaat

Belangrijkste in zo’n project is een super tevreden eindgebruiker!  Wel dat betreft hier geen enkele twijfel. Vanuit mijzelf kan ik alleen maar zeggen dit is het mooist klinkende set Grimm Audio LS1 BE wat ik to date heb mogen opbouwen en beluisteren! Het geeft maar weer eens aan dat als je aandacht geeft aan zaken als echt goede AC voorzieningen, powercords en zaken als netwerk switches je zoveel verder komt dan alleen standaard ” plug and play ‘ voorzieningen. Akoestisch klopte de ruimte in essentie. De Devialet Phantoms zijn in dit kader gewoon big fun and easy to use. Een heerlijk project waar ik met veel plezier aan terug denk en aan vaak aan refereer.