Persbericht importeur D&D Audio

Door Rob Nijman


“Verdere marktverovering Devialet dankzij samenwerking met Peter Chattelin Audio & Consultancy” 

In het dealernetwerk van D&D Audio vind je sinds kort ook Peter Chattelin Audio & Consultancy, de onafhankelijke opvolging van Chattelin Audio Systems. We spraken Peter over de samenwerking – die eigenlijk al decennia teruggaat –, over de huidige koers van zijn onderneming, én over zijn laatste ontwikkelingen: het feit dat de mooie producten van Devialet nu ook permanent bij Loods 5 in Maastricht te vinden zijn, bijvoorbeeld. Want: In the future, everyone will own a Devialet, weet u nog?Peter is al ruim 35 jaar in het vak actief, en deed zijn ervaring in de high-end audio op bij diverse gerenommeerde bedrijven – waaronder Rhapsody Well Tuned Audio Systems in Hilversum, Multifoon in Delft en natuurlijk Chattelin Audio Systems in Den Haag. Anno nu is hij in te schakelen via Peter Chattelin Audio & Consultancy (waarover hieronder meer), dat niet toevallig inmiddels ook officieel dealer is van het uit Parijs afkomstige Devialet. “Ik deel een lange geschiedenis met dit innovatieve merk, in feite al sinds de eerste producten terug in 2010.” 

Devialet it be

Het is inderdaad geen toeval dat Chattelin en Devialet elkaar (weer) gevonden hebben. Want in 2010, toen Hennie Dolleman (en dus D&D) zelf voor het eerst kennismaakte met de Franse innovaties, was Peter er al mee bekend. En toen het officieel bij D&D belandde, was hij een van de eerste dealers. “Hun versterker met ingebouwde d/a converter genaamd D-Premier betekende een ware doorbraak, en een goede aanzet binnen het klasse D concept.” “Alles wat de Fransen daarna wisten te produceren was en is net zo goed baanbrekend”, zegt hij enthousiast. Op onze website vind je onder het dealerblokje Peter Chattelin Audio & Consultancy ook vermeldingen van het Duitse Clearaudio en de producten van Neerlands trots Siltech en CrystalConnect, maar het gesprek blijft stevig in Franse sferen. “Ik heb ook het hele Phantom-verhaal vanaf het begin meegemaakt, en ik wil je best vertellen dat ik de afgelopen maanden met de allernieuwste modellen echt enorm onder de indruk ben hoe fijn de app [nu] werkt, en wat een verademing het is qua eenvoud van installatie, en natuurlijk qua kwaliteit van weergave.” Dat brengt ons op de extra aanleiding voor het (hernieuwde) dealerschap: “Een unieke samenwerking met een bedrijf in het zuiden van ons land, waar we afgelopen maand het glas konden heffen op een nieuw initiatief.” Inderdaad, een bruggetje naar de laatste ontwikkelingen, waar we in de inleiding al op aanstuurden. “Sinds april zijn de revolutionaire Devialet Phantom all-in-one luidsprekers ook verkrijgbaar bij Loods 5 Maastricht!” Devialet is lifestyle.

“Loods 5 is een unieke lifestyle zaak, met een eigen gezicht en een heel doordacht design, dat eigenlijk heel organisch aansluit op Devialet. En dan niet alleen vanwege de eigenzinnige vormgeving van de Phantoms, maar ook de manier van presenteren en denken. Bovendien kende ik persoonlijk al een aantal mensen die in de zaak in Maastricht werken, dus toen ik de mogelijkheid kreeg om samen te werken, hoefde ik daar absoluut niet over na te denken. Wat dan ook leuk is om alvast te vertellen, is het feit dat er in de komende maanden hard gewerkt wordt om een flinke mancave in de winkel te gaan integreren. Dat is vanuit de samenwerking met mij, maar ook met diverse andere merken en bedrijven – waaronder Italiaanse partijen voor het interieur, diverse labels bijzondere whisky’s, audio en video, echte mannendingen zeg maar. Het idee is, heel plat gezegd, dat de mannen een plekje hebben om te relaxen terwijl de vrouwen de hele winkel kunnen verkennen. Al zijn de Phantoms natuurlijk erg vrouwvriendelijk, haha!” Het is tegelijkertijd ook best een spannende stap, onderschrijft Peter. “De ervaring leert toch dat de kennismaking met een high-end audiomerk toch altijd het beste werkt in een toegewijde audiowinkel, met gericht publiek en de beste demonstratiemogelijkheden. Maar het is niet te min heel erg interessant om een publiek te kunnen gaan bereiken dat niet noodzakelijk op een andere manier met het merk in aanraking zou komen. Om dat verder te ondersteunen, ga ik dan ook maandelijkse workshops verzorgen in de winkel zelf. Zodoende kunnen klanten op de best mogelijke manier ontdekken wat Devialet zoal in petto heeft, en wat de meerwaarde van deze Franse audioproducten is.” Overigens is Loods 5 niet de enige niet-audiowinkel waar Peter mee bezig is. “Ik ben ook weer te vinden in Den Haag, bij Boston Trader – een luxe kledingzaak (denk Armani, Stone Island en Ralph Lauren). De kleinere Phantom II is er inmiddels al te vinden, uiteraard met de fraaie Legs eronder. Het is echt bijzonder hoe goed dat al meteen klinkt hoor, zo in een winkel geplaatst. Maar er lopen dus meerdere projecten, dat hele traject ben ik echt nog aan het uitbouwen. Je kunt stellen dat ik momenteel twee ondernemingen hebben: alles wat onder de consultancy valt, en deze nieuwe stappen met Devialet!”

Peter Chattelin Audio & Consultancy

Als dealer en audioconsultant is Peter in te schakelen voor bemiddeling bij verkoop van je huidige apparatuur, en natuurlijk de aanschaf van nieuwe producten. Onderdeel van die consultancy is onder meer ook akoestiek en systeem tuning en optimalisatie – wat zich in de loop der jaren meermaals bewezen heeft op de diverse X-Fi audioshows, waar Peter onder meer sets van Magico en Soulution heeft getuned en gedemonstreerd. “’Alles klinkt beter in het Concertgebouw’ is een bekende quote, en wat mij betreft volledig waar. De weergave van een audiosysteem staat of valt met de akoestiekbeheersing van de luisteromgeving. Vragen over allerhande akoestiek issues beantwoord ik daarom bij voorkeur op locatie. Er is bovendien vaak veel meer mogelijk dan je denkt – met relatief weinig middelen en/of ingrepen valt er al enorm veel te verbeteren.” “Dat soort aanpassingen is cruciaal voor een ultiem eindresultaat”, vervolgt Peter. “Met name het akoestisch correct positioneren van de speakers in de luisterruimte is van groot belang van een correcte weergave. De juiste ‘spanningsboog’ die muziek met zich mee kan brengen is altijd hetgene waar ik in mijn tuning naar op zoek ben, ongeacht het systeem. Dat is ook wat muziek zo eindeloos mooi en boeiend maakt!” “Tegelijkertijd ben ik ook heel trots op de nieuwe samenwerkingen, en blij dat ik het initiatief bij Loods 5 samen met D&D kan ondersteunen. De integratie van high-tech features, top sound en schitterend design, en dat gepresenteerd in een unieke stijlvolle woonomgeving. Ideaal toch? En mocht Maastricht toch wat uit de route liggen, dan help ik je graag als vanouds ook op een locatie dichter bij huis, of natuurlijk gewoon in je eigen luisterruimte”, zo sluit Peter af. “Vanuit huis (in Delft, red.) kan ik volop demonstreren.

https://www.dendaudio.nl/winkels/peter-chattelin-audio-consultancy/