De set van Mark

Wat begon met een reactie op een kabel advertentie op MP eindige in een ontzettend leuk project van zo’n slordige 4 maanden. Onprettige akoestiek is een enorme spelbreker en kan zelfs resulteren in het beëindigen van de hobby!  Zover is het hier gelukkig niet gekomen integendeel. In bijgaande ruimte was een gebrek aan met name lage tonen. Alles bleef aangenaam maar echt mooi en strak laag was ver te zoeken. Dit terwijl het systeem het absoluut in zich heeft. 

Mark heeft mij ingehuurd voor bovenstaand probleem, tuning en algemeen advies.Met het aanschaffen van de door mij geadverteerde kabel was het probleem niet opgelost. Dit verdiende een totaal andere aanpak.

Positioneren luidsprekers en akoestiek

Na enkele luister en later tuning sessies zijn we door het anders positioneren van de luidsprekers een aardig eind in de goede richting gekomen. Het zit hem vaak in slechts centimeters zo ook hier. Om de flutter echo die plaatsvond tussen de 2 wanden te elimineren heb ik 3 R.T.F.S Sirrahs diffusers/ absorbers geplaatst op specifieke plekken op de achter en zijwand. Dit was day and night verschil niet alleen het probleem was opgelost maar de gehele kamer klonk veel meer aangenaam.

Bekabeling

Ik merk dat veel winkels kabels zien als een soort van sluitpost! Tevens denkt men vaak aan slechts alles van 1 Daarbij wil ik benadrukken dat dit niet altijd de enige weg is om te bewandelen. In de situatie bij Mark was snelheid en neutraliteit gewenst gezien de akoestiek en de algehele set.  Met alles van in dit geval Audioquest kwamen we niet waar we wilden zijn en is gekozen voor Jorma Trinity luidsprekerkabels en een digital cable. De blending met de overige Audioquest kabels in deze keten werkt fantastisch. 

Last but not least zijn de luidsprekers op Stillpoints geplaatst.Dit om het laatste problematische frequentie gebied iets te weerleggen waardoor overal een betere sound hoorbaar is. Al met al is dit project uitermate succesvol afgerond met aan het einde van de keten een super happy eindgebruiker!

Set

Marten Oscar Trio luidsprekers- Hegel H590 versterker + DAC.  Auralic Aries G2.1 streamer, Silent Angel Bonn 8 switch enz. Cables Jorma Design Trinity series en Audioquest.
Power: Audioquest Niagara 5000 i.s.m Audioquest Hurricane AC Cord.

Source:  Streaming Qobuz in ROON