Succesvolle afronding van project bij Coen

De afronding van een geweldig traject wat ik mocht lopen met Coen. Afgelopen week mocht ik een prachtige recensie ontvangen van Coen!  Deze recensie is terug te lezen op onze site waarvan ik “de link”  onderaan dit schrijven zal delen. De transactie bij Coen weerspiegelt precies de werkzaamheden die ik zoal doe. 

Rond periode 2017 kocht Coen in mijn voormalige winkel Chattelin Audio Systems een geweldige set bestaande uit, Magico S3 luidsprekers een Devialet dubbel mono 800 versterker en als bron een Nagra CDC cd speler. Ik mocht deze set destijds installeren en fine tunen all fine! 
Vorig jaar rond deze tijd gaf Coen aan dat hij kleiner ging wonen en dat hij een switch wilde maken betreffende zijn set. Voorwaarde was wel dat zijn nieuwe set minimaal zo goed moest klinken als zijn huidige, liefst nog beter. Coen gaf mij carte blanche om op zoek te gaan naar nieuwe baasjes voor zijn apparatuur. Ik kreeg daar ruim de tijd voor omdat de nieuwe woning nog wel even op zich liet wachten. De Magico’s waren in feite in mum van tijd gereserveerd door wederom een trouwe klant die voorheen mijn winkel en dito shows  met regelmaat bezocht.  Misschien leuk om te lezen, ik heb over de ( her ) installatie van deze Magico S3 een aparte reportage geschreven die je hier kunt vinden onder: Magico S3 – Naim tuning. 

Het nieuwe huis van Coen gelegen rondom de hoofdstad van ons land kwam medio begin dit jaar beschikbaar. Standaard elektriciteit voorzieningen in een huis voldoen niet aan de regels die gelden om high-end audio te laten shinen. Dus heb ik in samenwerking met Kemp Electronics e.e.a mogen aanpassen zodat dit geen belemmering zou worden voor de toekomstige set. In tegenstelling tot het vorige huis waar ruimte in overvloed was moesten we hier andere beslissingen maken v.w.d opstelling van luidsprekers. In feite kon ik binnen deze situatie en de hoge eisen die Coen stelde maar aan een systeem denken. Grimm LS 1 BE met DMF subs. Dit systeem heeft dezelfde coherentie als de Magico’s, in beide wordt de prachtige beryllium tweeter gebruikt en de DMF subwoofer’s stralen hun energie naar boven. Omdat de luisterbank relatief dichtbij de luidsprekers staat is deze configuratie ideaal. Komt bij dat de configuratie van de Grimms instelbaar is middels de app. 
In de meantime vonden Coen zijn devialet’s en Nagra ook nieuwe baasjes middels mijn netwerk dus niets stond meer in de weg om door te pakken. Nu een maand geleden was het dan zover en mocht ik het Grimm systeem opbouwen in de nieuwe woonruimte. Binnen deze setting was de keuze voor een Doepke aardlekschakelaar in de groepenkast perfect!  Het Grimm systeem speelt op hoge resolutie, de Doepke kleurt iets rijk in klank. Precies de juiste match. 

Luisteren
Vanaf de eerste noten was het raak en keken we elkaar aan met een BIG smile ??Voor Coen een droom set waarmee hij de komende vele jaren intens gelukkig zal zijn 
Voor mij een bevestiging dat de gedane arbeid in mijn winkel over de jaren heen alwaar ik producten als Magico, Devialet en zeker ook Grimm Audio echt in het daglicht mocht zetten  werkt. Alle betrokkenen in dit verhaal kochten op vertrouwen hun Magico, Nagra. Devialet en Grimm Audio set up en zijn super happy. 
Als toetje en om het maar direct af te maken kocht Coen een Grimm MU-1 ROON ready streamer. Hiermee was en is het feest ? compleet. En hoe! 
“Niets is onmogelijk tot het tegendeel is bewezen” 
Recensie