Magico S3 – Naïm Tuning 2

Hergebruik hoogwaardige audio: Bijgaande situatie is een mooi voorbeeld van hoe het kan werken binnen high-end audio en waar ik mij met mijn Consultancy bedrijfje mee bezig houd. Dit set Magico S3 heeft een rondreis gemaakt vanuit mijn winkel naar Arnhem alwaar het naar volle tevredenheid bij de voorgaande eigenaar heeft staan spelen echter moest hij verhuizen en in zijn nieuwe woning was niet genoeg ruimte om de Magico’s volledig tot hun recht te laten komen.

Bij deze persoon ga ik binnenkort een fantastisch actief systeem plaatsen wat klopt binnen zijn nieuwe ruimte.Ik had al langer een zoekopdracht van de huidige eigenaar voor een set S3 en kon op deze manier deze mensen het goede nieuws brengen. Het voordeel voor de cliënt is dat ik van veel producten het ‘track record ‘ ken dus ik weet de geschiedenis en staat van het product.Bijzonder om te melden maar Ik kon afgelopen zaterdag relatief weinig verbeteren aan de setting zoals gecreëerd door de huidige eigenaar. Hij heeft zijn huiswerk waanzinnig goed gedaan en dat vind ik een groot compliment want een set echt goed tunen is een vak!

Het grote voordeel van deze huiskamer is dat het zitgedeelte waar de installatie en luidsprekers staan een verdieping lager ligt als de entree alwaar de keuken en eettafel is gesitueerd. Daardoor hebben de luidsprekers geen platte achterwand achter zich maar een grote stage aan ruimte en dat loont enorm.
Bij de eerste cd ( House of the rising Sun – Opus 3 Test cd nr 4 ) die ik in de Naïm cd speler mocht plaatsen was al direct duidelijk dat ik in een warm bad van muziek terecht kwam. Alles op de juiste plek met een geweldige diepe stage naar achter. Transparant met de hoge resolutie van nu maar totaal niet technisch en dit is mede te wijten aan de combinatie Naïm – Magico – bekabeling en last but not least de akoestische aanpassingen. Deze opname van House of the rising Sun is genadeloos en zodra er iets niet klopt komt dat naar voren. Hier zat ik direct in de muziek zonder mij te storen aan wat dan maar ook.

De volgende cd die ik graag wilde beluisteren was Melanie de Biasio No Deal track 7 with all my love. Deze track bevat veel materiaal om speakers te tunen. Buiten de lead vocal van Melanie is ook de vleugel erg fraai gepositioneerd mooi in klank en zijn de bijgeluiden en soundscapes die halverwege te track opduiken heel spannend. Ik dacht te horen dat de lead vocal iets uit focus was dus deden we een polariteit check ( omdraaien van netstekkers ) echter hierdoor werd alles te groot in afbeelding en enigszins vermoeiend op het oor.Door uiteindelijk beide luidsprekers enkele millimeters te corrigeren stond ook de lead vocal op de juiste plek, werd de verstaanbaarheid beter en ontstond er nog net iets meer plaatsing in de diepte. Genieten met een hoofdletter G!


Lees Verder