Magico S3 – Naïm Tuning 3

Last but zeker not least: Akoestische aanpassingen. In dit laatste deel wilde ik iets meer uitweiden over het belang van goede akoestiek beheersing en zoals het in dit project is toegepast. Met high-end audio is het altijd de kunst om met zo min mogelijk extra tools een zo goed mogelijke sound te krijgen. In een z.g mancave maakt het doorgaans niet zoveel uit hoe opzichtig aanpassingen zijn maar in een woonkamer waar wordt geleefd met andere leden van het gezin ligt dit anders. Grote absorbers en diffusers zijn veelal opzichtig en doen afbreuk aan het interieur. In bijgaande situatie is gekozen voor een prachtig ontwerp. Gemonteerd aan de linkerwand een houten verschuifbaar paneel die dient als diffuser van fabrikant: www.woodupp.dk.

Dit product is geheel op specificatie te bestellen in afmetingen kloppend met desbetreffende ruimte. Ik heb zelf veel gewerkt met producten van Acustica Aplicata ( DAAD) en RTFS en moet zeggen dit product doet er niet voor onder en ziet er bovenal prachtig uit. Dit paneel bestaat uit 2 delen waardoor iets als een tv perfect kan verdwijnen. ( zie foto )Op de rechterwand hangt een doek van www.vinsio.nl en is voorzien van materiaal met een dempende werking.

De afbeelding op het doek is naar eigen keuze u kunt dus zelf een mooie foto aandragen die u graag hiervoor wilt gebruiken. Voor zover ik mocht ervaren kloppen hier de verhoudingen en heerst er een fijne akoestiek. Lopend vanuit het hoger gedeelte in de kamer alwaar de keuken en eethoek zijn gelegen hoor je al pratend ook je stem en die van anderen veranderen. Van redelijk hol met een licht galmpje naar prettig gedempt zodra je in het zitgedeelte arriveert. Ik denk een voorbeeld van perfecte integratie van meerdere werelden die samenkomen in een schitterend interieur. Muziek klinkt hier als muziek en wordt niet verstoort door externe omstandigheden zoals reflectie’s tussen wanden e.d hoe mooi is dat?

Ik hoop dat mijn verslagen u mochten en mogen inspireren. Zoals ik op mijn website aangeef:“Niets is onmogelijk tot het tegendeel bewezen is”. Lets rock!